Senior 1: Nederlag mod Nerashté i regn og blæst

image Marc Oxenløwe i aktion mod Nerashté
Jesper Thinghuus
02. november 2023 kl. 17:56
FFK’s serie 1 mandskab indkasserede på en regn- og stormfuld onsdag aften et 0-3 nederlag på Frederiksværk Stadions kunstgræsbane mod Nerashté fra Ballerup.

Nerashtés sejr var fortjent, men i FFK lejren sad man alligevel tilbage med en følelse af, at det var en kamp, som man med lidt mere tålmodighed og coolness, samt venligere stemte dommerkendelser, kunne have fået point ud af.

Gæsterne råder over et mandskab med mange individualister, der har erfaring fra divisions- og danmarksseriefodbold. Det er spillere med fart og højt teknisk niveau, men det er også spillere, der gerne vil fremad på banen og det kunne FFK have udnyttet bedre.

I første halvleg havde hjemmeholdet den kraftige vind i ryggen, men formåede ikke at udnytte den til en fordel. For ofte blev der sendt lange afleveringer fremad mod angrebsmakkerne Filip Leis og Magnus Avnsbo, og især sidstnævnte kom gang på gang ud at løbe forgæves efter bolden. De store mellemrum mellem kæderne, som Nerashtés offensivt indstillede hold giver væk, blev simpelthen ikke udnyttet af FFK’erne.

Samtidig havde gæsterne de såkaldte små procenter med sig, som f.eks. da dommeren efter 19 minutter tilkendte dem et tyndt dømt frispark på kanten af FFK feltet. Det takkede Besjan Aliji for med et flot spark over Frederiksværkmuren, som med den hjælpende modvind, satte sig i det nederste nærmeste målhjørne.

Kampbilledet fortsatte halvlegen ud og først i det sidste minut blev FFK farlige, da Magnus Avnsbo vred sig fri i feltet og afsluttede resolut mod den fjerneste stolpe, men en stor redning af gæsternes keeper forhindrede en udligning.

I pausen talte man i Frederiksværklejren om, at nu skulle modvinden vendes til en fordel, men to hurtige Nerashté scoringer punkterede forhåbningerne.

Efter 49 minutter var FFK’erne i gavmildt humør, da et Nerashté hjørnespark mod forreste stolpe ikke blev clearet og efter lidt klumpspil tæt under mål, kunne Mohamad Mahmoud prikke gæsternes 2-0 føring ind.

Og kun 4 minutter senere blev kampen afgjort, da dommeren igen uddelte gaver til Nerashté med et meget tyndt dømt straffespark, som Albion Aliji udbyttede, selvom Mathias Sandvad fik hænderne på.

Hjemmeholdet havde ikke spillet en god offensiv kamp, men 0-3 på tre dødboldscoringer var alligevel en ret hård skæbne for FFK spillerne, der havde stået godt organiseret på banen og stort set ikke havde givet chancer væk i åbent spil.

Hjemmeholdet tiltvang sig et overtag i kampens sidste halve time og kom også frem til et par store muligheder ved bl.a. Daniel Simonsen, Magnus Avnsbo og Rasmus Løkkegaard, men afslutningerne sad enten direkte på Nerashté keeperen eller røg langt over mål og så sluttede det hele lidt uforløst for hjemmeholdet med et 0-3 nederlag.