Menu

Senior 1: FFK smed sejren mod Brøndby væk i overtiden

image Magnus Avnsbo runder Brøndbys keeper og scorer til 1-0. Foto.: Dorte Meldgaard Hansen
Jesper Thinghuus
29. oktober 2023 kl. 10:15
Med en udligning i de døende sekunder af lørdagens serie 1 opgør på Frederiksværk Stadion stjal Brøndby 1 point og snød dermed FFK for sejren.

Frederiksværk spillerne var blevet advaret på forhånd: hvis man skal besejre Brøndbys serie 1 mandskab, skal man sørge for, at deres lynhurtige og målfarlige kantspillere ikke bliver sat i scene. Det formåede FFK imidlertid ikke lørdag eftermiddag og derfor slap gæsterne afsted med 3-3 i bagagen.

Hjemmeholdet begyndte kampen godt og var i første halvleg det bedste hold på banen. Det var derfor fortjent, da Filip Leis efter et kvarters spil satte angrebsmakker Magnus Avnsbo i scene med en fin pasning gennem Brøndbys bagkæde. Alene med keeperen svigtede Avnsbo ikke: 1-0 til FFK.

FFK’erne begyndte imidlertid i stigende grad at slippe grebet om kampen. Det pres på Brøndbys forsvar og midtbane, som skulle forhindre dem i at sende deres lynhurtige kantspillere ud at løbe mod FFK’s forsvarsspillere, sad ikke rigtig i skabet og det gav gæsterne en udligning efter en halv times spil, da de kom bag om Frederiksværks bagkæde, hvor Oliver Jørgensen kunne afslutte til 1-1.

Få minutter efter genskabte Carl Løkkegaard hjemmeholdets føring, da han tog sagen i egen hånd og fra lidt uden for feltet tordnede kuglen op i det fjerneste målhjørne med dagens flotteste scoring.

Glæden var imidlertid meget kortvarig, for minuttet efter tillod FFK’erne igen gæsterne at sætte deres kantspillere op, så de kom bag om hjemmeholdets forsvarslinje. Denne gang i den modsatte side, hvor Yousef Zibuh alt for nemt kunne gøre det til pausestilling 2-2.

Set med Frederiksværk briller var udbyttet af første halvleg ikke tilfredsstillende. Anden halvleg blev imidlertid ikke bedre. Hjemmeholdet formåede ikke at få kontrol over kampen, der udviklede sig rodet og usammenhængende med for mange fejlafleveringer og boldtab hos begge hold.

Det var derfor meget symptomatisk, at der skulle en dødbold til for FFK for igen at bringe sig foran. Magnus Avnsbo, der hele tiden lurede på åbninger i Brøndbys defensiv, blev 10 minutter før tid ureglementeret nedlagt på kanten af gæsternes felt. Bolden lå godt for Marc Oxenløwes sublime venstrefod, og med et flot spark op i det fjerneste målhjørne svigtede han ikke.

Med 3-2 og få minutter tilbage af kampen troede de fleste på Frederiksværk Stadion, at kampen var afgjort. FFK’erne gjorde det imidlertid ikke nemt for sig selv denne lørdag og i kampens sidste overtidsminut skete det, der ikke måtte ske.

Brøndby kastede naturligt nok alt frem og FFK spillerne glemte at forsvare fremad. De bakkede og var for passive og tillod i de døende sekunder et indlæg ind foran mål, hvor en upresset Yousef Zibuh dukkede op og med sin anden scoring dirigerede han 3-3 udligningen ind til stor frustration hos hjemmeholdet.

1 point var et udbytte, FFK lejren ikke kunne være tilfredse med, men holdet forsvarede sig ikke godt nok overfor de styrker, de på forhånd vidste, Brøndby har.

Allerede på onsdag får holdet imidlertid muligheden for at revanchere sig, idet et af serie 1 rækkens stærkeste mandskaber, Nerashté, gæster Frederiksværk Stadions kunstgræsbane i en udsat kamp med kick off kl. 18.30.