Nederlag for FFK senior 1 i Stenløse

image Foto: Dorte Meldgaard Hansen
Jesper Thinghuus
06. november 2023 kl. 00:08
FFK’s serie 1 mandskab spillede bedre end længe, men måtte ikke desto mindre rejse hjem med et 2-5 nederlag i bagagen efter lørdagens kamp mod topholdet Stenløse.

Operationen lykkedes, men patienten døde. Nogenlunde sådan kan FFK’s 2-5 nederlag mod Stenløse i serie 1 lørdag eftermiddag opsummeres efter en kamp, hvor FFK’erne spillede flot angrebsfodbold og pressede serie 1’s suveræne førerhold i store dele af kampen.

At Frederiksværk mandskabet alligevel rejste tomhændede, hjem skyldtes primært forfærdeligt FFK forsvarsspil i kampens første 20 minutter.

Gæsterne havde på forhånd forberedt sig på at forsvare sig mod Stenløses Søren Duus’ giftige lange indkast, men det glemte FFK spillerne alt om efter 4 minutter, hvor et Duus indkast slet ikke blev clearet, og så stod serie 1 topscorer Adam Ullitz klar ved bagerste stolpe: 1-0 til hjemmeholdet.

En anden Stenløsestyrke, som FFK havde forberedt sig på, er hjemmeholdets evne til at udnytte bagrummet hos modstanderne. Ikke desto mindre lykkedes det efter 13 minutter for Stenløse at sende bolden bagom gæsternes bagkæde, der faldt for sent og tillod Ullitz at løbe fri og udplacere Mathias Sandvad, som skulle være kommet længere ud af sit mål.

Historien gentog sig 7 minutter senere, hvor det denne gang var Mads Nordby, der satte scoringen ind.

3-0 til Stenløse efter 20 minutter. Det lignede en alvorlig snitter for FFK, men herefter var det som om, at Frederiksværkspillerne besluttede sig for, at nok var nok. Kampen ændrede fuldstændig karakter og gæsterne satte sig på opgøret. Bolden blev flyttet hurtigt og angrebsspillet begyndte at flyde.

FFK kom tættere og tættere på en reducering og det lykkedes efter 39 minutter, hvor en Christian Konradsen afslutning tæt på mål blev pareret, men Magnus Avnsbo stod klar og sendte sikkert riposten ind til halvlegsresultat 3-1.

Kampbilledet fortsatte efter pausen. Frederiksværk spillede flydende angrebsfodbold og kom frem til flere store chancer. Og efter 57 minutter sendte Christian Konradsen Magnus Avnsbo alene igennem med en genial aflevering, som Avnsbo omsatte usvigeligt sikkert.

Det lugtede nu af et bemærkelsesværdigt come back, men det blev ved drømmen for FFK. Stenløse råder nemlig over en af serie 1’s bedste spillere i topscorer, Adam Ullitz, og efter 65 minutter fuldbyrdede han sit hattrick, da han tog sagen i egen hånd og fra lidt uden for feltet klappede bolden utageligt op i det fjerneste målhjørne til 4-2.

Trods den spand kolde vand i hovedet forsøgte FFK’erne stadig ihærdigt at genskabe spændingen i kampens afsluttende fase, men chancerne blev brændt og i stedet kunne Mads Nordby cementere hjemmesejren 10 minutter før tid med sin anden scoring.

Ærgerligt nederlag for FFK, men kampen viste, at man skal være til stede i alle 90 minutter, hvis man skal slå serie 1’s stærkeste mandskab.

Bortset fra de første 20 minutter viste kampen dog også, at Frederiksværkspillerne er på rette vej og kan det gode angrebsspil fortsættes, er der gode chancer for sejr i efterårssæsonens sidste kamp den kommende lørdag, hvor Frederikssund IK gæster Frederiksværk Stadion.