Menu

Senior 1: Om lidt ruller pokalfodbolden - MED tilskuere

image
11. juni 2020 kl. 09:23
Omsider skal FFK's bedste seniormandskab atter i aktion på fodboldbanen til en betydende kamp, og DU må møde op og se kampen.

RETTELSE EFTER DBU TIRSDAG AFTEN MEDDELTE, AT DER MÅ KOMME TILSKUERE FODBOLDKAMPE


Der har været åbnet op for fodboldtræning i nogle uger efterhånden, og fremmødet blandt FFK's seniorspillere har været stærkt.


Nu er næste - og et lidt sjovere - skridt på plads; Onsdag den 17. juni skal Senior 1 nemlig i aktion i en betydende kamp. Det sker, fordi Sydbank Pokalen sparkes i gang denne dato, og for FFK's vedkommende er det lig med en udekamp mod Ålholm IF fra Serie 4. 


Det er ikke en overdrivelse at sige, at FFK's spillere er topmotiveret for at komme i gang igen. 


En glædelig nyhed ramte fodbolddanmark tirsdag aften, da DBU meddelte, at der til fodboldkampe på breddeniveau også må være 500 mennesker. Det betyder, at du altså gerne må tage til Ålholm på onsdag og se FFK i aktion. 


Det kræver dog, at følgende krav fra DBU bliver overholdt: 

Særlige retningslinjer for publikum til kampe, stævner og turneringer: 

- Til såvel indendørs som udendørs idrætsbegivenheder må der være siddende publikum – fx på medbragte klapstole, hvis der ikke er faste siddepladser. 

- En idrætsbegivenhed defineres som en konkurrence, kamp, turnering eller stævne, hvor der normalt er tilskuere. Der skelnes ikke mellem alder og niveau på udøverne.

- Der må til kampe og stævner gerne være tilskuere på fodboldanlægget. Der må maksimalt befinde sig 500 personer på fodboldanlægget. Her tæller både spillere, trænere, dommere med. Det er klubbens ansvar at sikre, at dette overholdes. Klubben skal være særlig opmærksom ved flere kampe på samme fodboldanlæg. Er der flere kampe, må der kun befinde sig 500 personer i alt. Det gælder kun turnerings-, pokal- og sommerkampe og stævner.

- Publikumsarealet bør tydeligt afmærkes, og der bør opsættes konkrete vejledninger om at holde afstand i publikumsarealerne.

- Der bør sikres 1 meters afstand mellem publikum og der må maks. være 1 publikum pr. 2 m2 areal i publikumsarealet. 

- Den arrangerende klub af fodboldkampen/stævnet bør have fokus på styring af publikumsstrømme og overvåge dette løbende. Især er det vigtigt at undgå omfattende køer ved indgange og til specifikke lokaler. 

- Der bør være særligt fokus på styring af kapaciteten på det enkelte fodboldanlæg, herunder indføre kapacitetsbegrænsning ift. et maksimalt antal samtidige publikummer, under hensyn til tilgængeligt publikumsareal, risikoen for sammenstimling.

- Der bør være ansatte eller frivillige til stede, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger. 

- Det er til enhver tid den arrangerende forening, der har ansvaret for, at alle regler overholdes. 


Kampen mod Ålholm spilles klokken 19.

Luk